Фън Шуй в банята

0

Posted on : 8:12 | By : radost




Банята

Водата е символ на богатство. Фън Шуй експертите смятат, че заедно с водата изтичат и парите. В този смисъл положението на тоалетната и банята е изключително важно. Светлите цветове са предпочитани за банята. За най-подходящ се смята синият цвят и неговите нюанси, символизиращи водния елемент.


Не е хубаво това помещение да е в средата на дома – сектора на добрия късмет. Ако с отварянето на вратата се натъквате на тоалетното клекало, това е най-лошият възможен Фън Шуй. Добре е тоалетната да е възможно най-незабележима.

Дръжте вратите на тоалетните и баните затворени, затваряйте и капака на тоалетната чиния. Водата е символ на богатството и парите и не бива тя да изтича пред очите ви.

Вратата на това помещение трабва да е по малка от другите врати в жилището. За радост строителите на повечето, дори и панелни жилища, са се съобразили с този факт.

Банята не бива да гледа към семейната спалня, нито да бъде над нея, ако има втори етаж. Добре е около и в баната да бъде поставен земен символ – саксия с красиво, здраво растение задължително в керамична саксия. Възможни са многобройни корекции за неблагоприятно разположените тоалетни – огледала, паравани, кристали, вятърни чанове. Ароматът на портокал, праскова и жасмин благоприятства за енергийното почистване на тези помещения.

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (0)

Публикуване на коментар