Цветовете във Фън Шуй

0

Posted on : 8:19 | By : radost


Цветовете във Фън Шуй

Цветовете
имат специална роля във Фън Шуй. Условно те се делят на Ин и Ян цветове. Колкото по-тъмен е даден цвят, толкова Ин енергията в него е по-силна. Обратното – колкото по-светъл е той – толкова повече Ян енергия носи, създава и привлича. Умелото боравене с декоративно осветление позволява да се извлече максимума от цветовете и комбинациите им в помещенията.
color.jpg

Фън Шуй работи за хармонията. Съвършенството на цветовете е в тяхното равновесие. Универсалният баланс на цветовете е черно и бяло. Тази комбинация винаги е благоприятна. Цветовете могат да влияят както положително, така и отрицателно. Те определят емоционалният заряд на помещението. Внимавайте: цветовете се променят при различно осветление.

Бялото - Това е цвета на светлината. Белият цвят е универсален. Той съдържа в себе си всички цветове, но е и “отсъствие” на цвят. Негов символ и знак е Метала. Добре е да го използвате за таваните, но не боядисвайте всички стени бели, съчетайте ги и с други цветове.

Черното – На изток смятат черното за градивен, позитивен цвят. Това е цвета на парите. Елемента на черното е Водата, а тя е знака на богатството. Не е желателно обаче да се прекалява с черният цвят в дома – той носи прекалено Ин енергия. Използвайте го като акцент - в украшения или орнаменти. Комбинацията на черно и бяло е особено успешна за офиса.

Червеното – Това е цвета на добрия късмет, благоденствието и щастието. Червеното привлича жизнената Ян енергия. Динамичен и страстен цвят, може да боядисате така южната стена на дневната. Все пак не прекалявайте с червеното, не всички хора могат да издържат на силата му.

Златисто – Цветът на парите и достойнството. Могъщ цвят, който в комбинация с червеното привлича късмета и богатството.

Зеленото – Успокоявящия цвят на природата, спокойствието и хармонията. Това е цвета на растежа, на пролетта и новото начало. Неговият елемент е Дърво. Подходящ за стаи за отдих.

Синьото – Цветът на небето, разума и постоянството. Изключително благоприятен за детски стаи. В комбинация със зеленото символизира стабилния растеж и доброто здраве. Елементът на синьото е Вода (както и на черното).

Жълто – Мощен слънчев цвят, създаващ много Ци енергия. Символ на оптимизма, топлината и добротата. Както и при червеното и тук не бива да прекалявате. У дома жълтото може да донесе много благосъстояние и късмет, но може и да ви разболее, ако е в повече.

Цветовете в дома или в офиса трябва да са съвместими с характерите на хората, живеещи или работещи там. Съобразете се и с осемте сектора на Ба Гуа.


Не забравяйте, че всеки човек има свой личен цвят! Това е цвета, който активира вашия късмет. Той се определя според личното Гуа число и личния елемент.

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (0)

Публикуване на коментар