Фън Шуй в спалнята

0

Posted on : 8:11 | By : radost


Спалнята

Човек прекарва около две трети от живота си в спалнята. Затова има някои специални изисквания за това помещение.
Спалнята трябва да е уютна и да създава чувство на спокойствие. Човек е най-уязвим когато спи. Тогава той е податлив към "Ци на лошия късмет", която носи нещастия, злополуки и загуби. Спалнята не трябва да е преходна, а да има само една врата. Таванът не бива да е скосен или да има открити греди – това носи напрежение и лоши енергии в помещението.

Трябва да се постараете през деня в спалнята да влиза максимално количество Ци. Проветрявайте, дръпайте пердетата,за да влиза повече слънце.

Позицията на логлото е от изключително значение. То задължително трябва да се намира до стена, за да има опора. Не е добре леглото да е под прозорец – Ци излита през прозореца и има опастност спящият да не получи необходимата му за “презареждане” енергия. Спящият не бива да бъде с положение “крака към вратата”, което във Фън Шуй е известно като "позицията на мъртвеца".

Не поствяйте леглото под открита греда - гредите носят в енергийно напрежение, което предават под себе си. Скосените тавани също внасят объркана енергетика в спалнята.

Ако помещението го позволява, леглото е най-добре да бъде ориентирано с таблата на север. Избягвайте леглата с остри ъгли на таблите.

Огледалата в спалнята не се препоръчват. Ако има такова на дамската тоалeтека, то не бива да отразява леглото. Това причинява проблеми между спящите партньори. Водни украси и аквариуми също не са желателни. Те смущават съня чрез силните си енергии.

Цветове за пода и стените са пряко свързани с вкусовете на обитателите на спалнята. Това важи особено силно за детската спалня.

Не поставяйте картини в спалнята. Те активират енергии, които идват в повече за нуждите на това помещение. Телевизор и компютър в спалнята са лош Фън Шуй.

В семейната спалня може да поставите фигури на двойка лебеди или патици мандаринки. Патиците са чудесен активизатор на съпружеските отношения.

Не превръщайте спалнята в склад за вещи и дрехи. Под леглото не трябва да е пълно с ненужни предмети, защото носят стари енергии и смущават съня. Може да поставите под него пари или бижута – когато спите върху тях, това означава, че сте над тези неща, защото сте ги постигнали.

Share this :

  • Stumble upon
  • twitter

Comments (0)

Публикуване на коментар